Skip to content Skip to footer

Acasă

Bine ati venit!

Localitatea Lehliu Gară a luat ființă in jurul anului 1875 odata cu construirea caii ferate Bucuresti-Fetesti. Ea s-a dezvoltat la intersectia acesteia cu drumul care leaga Bucurestiul de Calarasi, port la Dunare catre care se indreptau convoaiele cu carute incarcate cu cereale produse pe campia inconjuratoare.
Incet, incet au aparut intai negustorii de cereale (angrosistii) majoritatea dintre ei fiind de etnie greaca, urmasi ai eteristilor. Localitatea dezvoltandu-se, au aparut si negustorii de marfuri industriale si alimentare, carciumari mici meseriasi (fierari, cismari, curelari, tinichigii, croitori etc).

Orasul se afla situat in Campia Romana (in partea de vest a Campiei Baraganului) la km 66 al Autostrazii Soarelui; km 67 al DN 3 Bucuresti – Calarasi la km 70 al magistralei de cale ferata Bucuresti – Constanta.
Clima este temperat – continentala, cu ierni aspre cand temperatura poate cobori pana in jur de – 20 grade Celsius, iar vantul (Crivatul) sufla puternic, in rafale viscolind zapada si veri calduroase, in general secetoase, cu temperaturi care depasesc deseori +30 grade Celsius.

Fauna specifica zonei de campie cuprinde animale mici cu blana (harciog, iepure, vulpe) si mai nou s -au aclimatizat caprioare, cerbi si chiar porci mistreti. Dintre pasari sunt de mentionat fazanii prepelitele, turturelele, ciocarlia, vrabiile, ciorile, etc. Flora spontana specifica stepei: branduse, toporasi, coada soricelului, traista ciobanului, motul curcan ciocul berzei etc.

Teritoriul administrativ al localitatii este de 8.206 ha din care 500 ha sunt ocupate de intravilanul localitatilor componente ale orasului (Lehliu – Gara, Razvani, Buzoieni), 165 ha padure (salcam si stejar), iar restul suprafetei de teren agricol exploatat in mare parte in asociatii agricole si cultivat cu cereale si plante tehnice. Populatia orasului Lehliu-Gara este de 6369 locuitori cu o densitate de 76.75 loc/kmp.

De interes in orasul Lehliu

Ultima actualizare: 11:35 | 20.09.2024